Boskil

Boskil sai alkunsa sateisella pyörätiellä Töölönlahdella keväällä 2018. ”Pitäiskö tehdä yhdessä vaatteita?” Idea jalostui ajan mukana, ensin syntyi paitoja, housuja ja liivejä, esiintymisvaatteita omiin tarpeisiin. Hiljalleen syntyi halu saattaa taide mukaan vaatteisiin ja esineisiin. Ensimmäiset huivit valmistuivat talvella 2018. Paketti saapui eräänä perjantaina Italiasta ja koimme lapsekkaan onnistumisen ilon. ”Nää on todella hienoja!” Pidimme huiveja läpi vuoden. Sydäntalvella ne lämmittivät mutta eivät ahdistaneet tai kutittaneet. Kesällä illan viiletessä huivin saattoi ottaa laukusta harteille lämmittämään. Lopulta oli vaikeaa lähteä mihinkään ilman omaa huivia.

Etsinnän ja testaamisen kautta oikeat materiaalit, valmistajat ja yhteistyökumppanit ovat löytyneet. Huivit painetaan Italiassa Como-järven rannalla. Korut on yhteistyössä valmistanut NikkoTakko Jewelery Turusta.

Periaatteenamme on tehdä vaatteita tai asioita, jotka ovat kauniita ja kestäviä. Sekoitus maagista realismia, menneen ajan romantiikka, villin luonnon estetiikkaa, värejä, iloa, tunnetta ja taidetta... kauneuden maksimalismia!

Haluamme saattaa nämä luomuksemme ihmisten käyttöön, lämpöä ja taidetta kaulalle, lahjaksi, arkeen ja juhlaan.

Manuela Bosco on suomalais-italialainen kuvataitelija, joka maalaa maksimalistisia, värikkäitä teoksia. Taulujen teemoina ovat rakkaus, luonto, yhteisöllisyys, ystävyys, mystiikka, kuolema, intiimit tunnetilat. Manuelan juuret ovat Savossa ja Sisiliassa. Hän on kasvanut Mikkelissä, Formiassa, Roomassa, Rietissä, Lontoossa, Jyväskylässä ja Helsingissä.

Tuure Kilpeläinen on suomalainen muusikko ja lauluntekijä, joka soittaa Kaihon Karavaani -yhtyeensä kanssa. Tuuren juuret ovat Kuhmossa ja Kestilässä. Hän on kasvanut Kouvolassa ja Helsingissä.